Algemene informatie

Schoenen worden meestal gemaakt van leer. Leer is een gelooide dierenhuid. Net als onze eigen huid, blijft leer het mooist als het goed verzorgd wordt. Bescherming, verzorging (voeden, kleuren en glans) en reiniging zij drie hoofdzaken als het om schoenenverzorging gaat.

Wij adviseren de verzorgingsproducten van Collonil. Voor elk materiaal is er een juist verzorgingsproduct. Of u nu wilt beschermen, voeden, reinigen of kleuren.
Met verzorgingsproducten van Collonil blijven uw schoenen er voor langere tijd mooi en verzorgd uitzien!

Hoofdzaken.

1. Beschermen:
Nieuwe schoenen dienen voor het dragen beschermd te worden met een spray om het materiaal optimaal tegen vuil en vocht te beschermen. Spray niet te veel, u kunt beter regelmatig licht sprayen dan 1 keer te veel.

2. Verzorgen (voeden, kleuren en glans):
Door gebruik kan het leer zijn souplesse verliezen en kan de kleur vervagen. Gebruik verzorgingsproducten om het leer soepel te houden en de kleur op te frissen.

3. Reinigen:
De manier van reinigen is afhankelijk van de soort en mate van vervuiling. De zachtste manier van reinigen is droog reinigen ('gum'). Bij meer hardnekkige vlekken adviseren wij om vochtig te reinigen ('shampoo'). Na het reinigen dient u het leer altijd opnieuw te verzorgen en beschermen.

TIPS:

1. Gebruik schoen- en laarzenspanners om schoenen mooi te houden.
2. Gebruik voor het aantrekken van schoenen of laarzen altijd een schoenlepel. Dit om gemakkelijk in de schoenen/laarzen te komen en de voering en hielversteviging te beschermen.
3. Het is belangrijk dat u natte schoenen nooit laat drogen bij de verwarming. Dit is vaak te warm waardoor leer uitdroogt en kan gaan barsten.
4. Wissel uw schoenen om de twee á drie dagen zodat ze kunnen 'uitademen' en ze regelmatig luchten.