Kies voor kwaliteit.

Kies voor kwaliteit.

Nieuwe schoenen nodig? Begin meteen goed en ga voor kwaliteit. Bij Schoenen van Rein kunnen wij u vakkundig adviseren. Bij ons staat pasvorm, kwaliteit en service op de eerste plaats.  Schoenen van betere kwaliteit zijn niet altijd de goedkoopste schoenen. Maar ze gaan wel langer mee en ze 'mishandelen' je voeten niet. Je kunt beter één paar goede schoenen aanschaffen en probleemloos lopen dan drie paar schoenen in de kast waar je telkens pijn en ergernis van hebt.

Waar moet je vooral op letten?

Smalle voeten, brede voeten, een hoge wreef of een ‘moeilijke’ voet: elke voet is uniek. Neem geen overhaaste beslissingen. Schoenen kopen is letterlijk een kwestie van goed aanvoelen. Verkeerd schoeisel is de belangrijkste oorzaak van voetklachten als eeltplekken, knobbels op de tenen en likdoorns. Meer dan de helft van de volwassenen hebben er last van.

Handige tips bij aankoop van schoenen.

  • De meeste mensen kopen blindelings schoenen in de maat die ze altijd al hadden. Maar in de loop van je
    leven kan je voet veranderen. Bovendien kunnen maatsystemen per merk verschillen. Veel mensen hebben verschillende voetmaten.  Pas beide schoenen en koop op de maat van de langste voet.
  • Let op voldoende teenruimte, zowel in de breedte als in de hoogte. Voor een goede pasvorm is zowel lengte als breedte belangrijk. Pas schoenen in meerdere maten. Stiksels, naden of andere versieringen in de schoen vormen drukpunten die kunnen knellen. Controleer eerst of de binnenkant van de schoen glad aanvoelt en of je tenen zich wel vrij kunnen bewegen.
  • Nieuwe schoenen moeten direct comfortabel zitten. Een te kleine schoen wordt niet meer groter. Het zogenaamde uitlopen van de schoen is een fabeltje.
  • Kies voor leer. Leren schoenen zijn weliswaar duurder maar geven meer stevigheid én flexibiliteit. Bovendien ventileren leren schoenen beter.
  • Pas nieuwe schoenen altijd terwijl je staat en loopt en kijk of ze dan goed zitten. De hak voor vrouwen moet liefst niet hoger zijn dan drie centimeter. Voor mannen is de juiste hakhoogte in de regel maximaal twee centimeter. Controleer ook of de hiel stevig genoeg in het hielstuk zit en of je voet niet naar voren kan schuiven.
  • Pak de schoen vast en kijk of je de zool kunt buigen. De zool moet soepel zijn voor een goede afwikkeling van de voet. Vuistregel is dat het buigpunt van de schoen onder het buigpunt van de bal van de voet ligt.
  • Let op als u een eigen voetbed heeft, dat de originele zool van de schoen eruit gehaald kan worden, anders wordt de schoen kleiner en smaller en functioneert uw eigen voetbed niet.